Judo en karate juf , Annelies Bouma
In 1975 stapte ik voor het eerst een sportschool Muilwijk DOJO binnen. Mijn judo juf was (en is nog steeds) Els Muilwijk. Als zevenjarige begon hier voor mij mijn passie voor de BUDO sporten JUDO en KARATE! Na één proefles karate werd ik daar zo door gegrepen, dat dit tot op de dag van vandaag mijn leven beheerst. Na ruim 22 jaar vele nationale, internationale, Europees- en Wereldkampioenschappen via de Nederlandse selectie en het Nederlands Dames team gevochten te hebben in het karate, werd ik gevraagd om voor sportschool muilwijk judo en karate lessen te gaan verzorgen in Dordrecht, Zwijndrecht en Ridderkerk. Hier voor heb ik de benodigde opleidingen gevolgd binnen de Judo Bond Nederland (J.B.N), en de Karate do Bond Nederland (K.B.N.).
Na mijn wedstrijdcarrière ben ik ruim 8 jaar bondstrainer en -coach voor de Nationale jeugdselectie 12 t/m 15 jaar geweest. Binnen Sportschool Muilwijk had ik mijn eigen karate jeugdselectie, waaruit vele grote kampioenen zijn voortgebracht.
Zelf probeer ik tussen de lessen door natuurlijk ook zo fit mogelijk te blijven en train dan ook iedere week samen met mijn traingingsmaatje Els Muilwijk de nodige uurtjes. Inmiddels heb ik aardig wat dannen behaald in de diverse budosporten binnen sportschool MUILWIJK,
1e Dan judo, 1e Dan jiu jitsu en 6e Dan karate