Mijn naam is Anouk (31 jaar), een van de BudoFightCamp trainers van Sportschool Muilwijk en ik vertel je graag iets over mijn achtergrond. Van kleins af aan was ik, net zoals de rest van de familie overigens, al te vinden in judopak op de mat. Mijn eerste judolessen kreeg ik nog van opa Teun en vandaag de dag draag ik de 2e dan judo als ik op de mat sta.

Sport heeft altijd een grote rol gespeeld in mijn leven. Ik zou niet zonder kunnen. Mijn jeugdjaren heb ik gevuld met eerst judowedstrijden en later ook zwemwedstrijden. Op mijn twaalfe, in 1999, deed ik voor het eerst mee aan een steples in de Sportschool. Hartstikke leuk, al wilde ik wel graag van die knalroze beenwarmers hebben. Toen ik vijftien was gaf ik mijn eerste les Aerobics voor Sportschool Muilwijk en in de vijftien jaren die volgden heb ik zo’n beetje alle groepsfitness diploma’s behaald die er zijn: Les Mills programma’s, freestyle aerobics/steps, bootcamp, spinning, fightlessen en dans. Aangevuld met fitnessdiploma’s van FitVak.

Sinds 2013 geef ik fulltime groepslessen en recent heb ik diploma’s in life & loopbaancoaching en stressmanagement behaald.

Mijn visie op lesgeven is: zoveel mensen, zoveel wensen. Ieder mens is uniek en vraagt dus om een unieke benadering. Hoe kan ik de groep als geheel door de training heen leiden en tegelijkertijd de training op elk individu afstemmen? Hoe kan ik ervoor zorgen dat een 20-jarige topsporter in voorbereiding op een kampioenschap en een 70-jarige met een kunstheup, die in dezelfde training staan, beiden de training naar hun volle tevredenheid kunnen afwerken?

Dat betekent investeren in mijn deelnemers. Wie heb ik voor me? Wat is zijn/haar doel? Wat zijn de achterliggende drijfveren (de motor) van  deze persoon? Spelen er zaken (bijv medisch) waardoor aanpassing van de training noodzakelijk is? Waar is deze persoon gevoelig voor? Op wat voor manier kan ik deze persoon het beste motiveren? Want niet alleen de doelstellingen verschillen per persoon. Ook de manier waarop we gemotiveerd raken verschilt per persoon

.