Wedstrijdagenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

zoeken

Persconferentie 13 okt

Lees hier de update die wij vanavond aan onze leden hebben verstuurd.

Beste sporters, ouders/verzorgers,

we hebben vanavond allemaal naar de persconferentie van onze regering kunnen luisteren. De boodschap was helder.

Het coronavirus kan snel heel dichtbij komen. Iedereen heeft misschien wel zo'n voorbeeld in zijn directe omgeving. Als de besmettingen in dit tempo doorgaan, komt de reguliere zorg in het gedrang. Dat moeten we niet willen. Dat leidt zoals de premier zei;" tot ernstige gezondheidsklachten." De psychische druk en eenzaamheid als gevolgen van corona willen we met zijn allen niet verder doen toenemen.

Er is een gedeeltelijke lockdown aangekondigd gericht op minder sociaal verkeer. Maatregelen gaan pijn doen, maar het is helaas de enige manier. Zoals de premier zei: “We moeten strenger zijn op ons gedrag, strenger op onszelf."

Per sector zijn er altijd argumenten om een sector uit te zonderen. Dat geldt ook voor de sportsector. Helaas gaat het om het terugdringen van het aantal sociale contacten. En alle maatregelen bij elkaar moeten dit tot stand brengen.


Op de website van de Rijksoverheid is het volgende te lezen m.b.t. de sport:

Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen en het aantal reisbewegingen te reduceren, komen er nieuwe maatregelen voor sport. In het kort zijn de spelregels voor het sporten vanaf 14 oktober 22:00 uur:

 • Sporten voor volwassenen is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5m afstand te houden.
 • Maximaal 4 personen mogen samen sporten
 • Voor binnensporten geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte.
 • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
 • Voor topsporters gelden uitzonderingen.
 • Kinderen t/m 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5m afstand te houden. 
 • Publiek bij sport is niet toegestaan.
 • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.
 • Voor groepslessen bij individuele sporten (zoals bootcamp, yoga of spinning) geldt het maximale aantal van 30 personen per ruimte binnen. Buiten zijn groepen van maximaal 4 personen toegestaan.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/openbaar-en-dagelijks-leven  (scroll door naar sport en spel)


Wat betekent dit voor Sportschool Muilwijk?

In de eerste plaats goed nieuws: we blijven open!

 • Alle judo-, karate- en BFC-lessen voor de jeugd t/m 17 jaar kunnen doorgang vinden volgens het huidige lesrooster. Voor deze groep geldt géén 1,5m afstandsrestrictie tijdens de training.
 • De groepsfitness lessen BodyAttack, BodyCombat en Body&Mind kunnen doorgang vinden volgens het huidige lesrooster. Er geldt een 1,5m restrictie.
 • De BFC (boksbootcamp) en Kickbokslessen kunnen doorgang vinden volgens het huidige lesrooster. Wel zal er door de 1,5m restrictie gebokst moeten worden op de kickbags i.p.v. met een partner.
 • De Kickbagtraining kan doorgang vinden volgens het huidige lesrooster. Er geldt een 1,5m restrictie.

Sporters van 16 en 17 jaar die deelnemen aan de groepsfitnesslessen en bokslessen voor senioren zullen zich op die lessen ook aan de 1,5m restrictie moeten houden.

 • Alle judo-, karate-, jiu jitsu en kobujutsulessen voor 18+ krijgen helaas ook te maken met de 1,5m restrictie. In principe kunnen wij alle lessen volgens het huidige lesrooster doorgang laten vinden, maar we zullen wel voor zolang als de maatregelen duren op een alternatieve manier invulling moeten gaan geven aan deze lessen.


De dag na de persconferentie ontvangen wij altijd meer duidelijkheid over de interpretatie van de maatregelen via het NOCSF, de nationale sportbonden en de sportbranchevereniging NLactief. Morgenochtend gaan wij met het team in beraad om de details verder uit te werken, waarna we jullie een tweede update zullen geven.


Voor nu zijn wij blij dat wij onze deuren open mogen houden!

We wensen jullie een fijne avond en we keep u posted!


Met sportieve groeten,
Team Muilwijk