Wedstrijdagenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

We gaan weer beginnen! Lees hier de nieuwsbrief van dinsdag 2 maart. 


Beste sporters, ouders/verzorgers,

in de nieuwsbrief van vrijdag 26 februari hebben wij onze plannen voor het opstarten van de buitentraining met jullie gedeeld. Over een aantal zaken moest de gemeente Dordrecht nog uitsluitsel geven. Wij hebben net bericht gehad en vanaf WOENSDAG 3 MAART gaan wij van start!


JEUGD T/M 17 JAAR

Voor jeugd t/m 17 jaar geldt: het is toegestaan om buiten te sporten zonder daarbij 1,5m afstand te houden.

We starten het grootste deel van onze standaard lessen voor de jeugd weer op. Kinderen van wie de vaste les nu nog niet van start gaat kunnen uiteraard gewoon aansluiten bij de andere lessen. We starten in elke wijk, zodat iedereen de kans heeft om dicht bij huis en/of de vaste locatie les te volgen. In het lesrooster staat per gymzaal de buitenlocatie genoemd. In bijna alle gevallen sporten we naast of vlakbij de gymzaal. Uitzondering zijn de lessen op dinsdag in Zwijndrecht, locatie Xiejezo. Hier was geen geschikte plek te vinden voor buitenlessen. De lessen op dinsdag zullen plaatsvinden op het grasveld naast gymzaal Welhorst.


JEUGD 18 t/m 26 JAAR

Vanaf 3 maart mag ook de leeftijdsgroep 18 t/m 26 jaar buiten sporten zonder 1,5m afstand te houden.

Omdat onze jeugd vanaf 18 jaar grotendeels op seniorenlessen traint hebben wij bij het opstellen van het buitenrooster bij een aantal jeugdlessen de leeftijdsgrenzen anders ingedeeld, zodat sporters in deze leeftijdsgroep kunnen aansluiten.  Indien noodzakelijk zal er tijdens de lessen gedifferentieerd worden naar leeftijd en/of niveau.
Ook is er voor sporters van 18 t/m 26 jaar de mogelijkheid om aan te sluiten bij vrije trainingen. Zie daarvoor het kopje ‘VANAF 27 JAAR’. Echter zal er dan wel 1,5m afstand gehouden moeten worden.

Let op! De gemeente heeft aangegeven dat jeugd van 18 t/m 26 jaar buiten mag sporten op sportaccommodaties. Voor lessen bij de dojo levert dat geen probleem op, maar voor lessen in de wijken mogelijk wel, omdat schoolpleinen en parkeerplaatsen geen sportaccommodaties zijn. Indien we daar geen les mogen geven aan deze leeftijdsgroep zullen we het lesrooster aanpassen en extra mogelijkheden bij de dojo aan het Van Neurenburgpad aanbieden. We hebben deze vraag bij de gemeente neergelegd.


VOLWASSENEN 27+

Vanaf 27 jaar geldt nog steeds dat sporters altijd 1,5m afstand houden tijdens het sporten en individueel of in groepen van max. twee personen sporten (exclusief trainer).

Vanaf 3 maart starten we met vrije training op de parkeerplaatsen voor en achter de dojo. Per tijdsblok van 60 minuten hebben wij ruimte voor 2 sporters op de parkeerplaats voor de dojo en 8 sporters op de parkeerplaats achter de dojo. Daarbij stellen we trainingsmateriaal uit de dojo, zoals bokspalen, barbells, gewichten etc.,  beschikbaar voor buitengebruik. Desgewenst zijn er ook trainingsschema’s aanwezig voor BFC. Het is voor de aanwezige trainer ook toegestaan om te ‘hoppen’ van tweetal naar tweetal om aanwijzingen en ondersteuning te geven.
Voor de vrije training kun je uiteraard individueel reserveren, maar omdat het is toegestaan om in groepjes van twee te sporten kun je ook met je sportmaatje afspreken om samen naar een vrije training te gaan en (uiteraard op 1,5m afstand van elkaar) dezelfde training te doen.


LESROOSTER
Bekijk HIER het volledige lesrooster buitensport.


RESERVEREN
Voor alle lessen/trainingen voor jeugd en volwassenen geldt: reserveer van tevoren je plekje! Reserveren kan via de Sportschool Muilwijk app of via de website www.sportschoolmuilwijk.nl.

LET OP! Eerder ondervonden wij problemen met reserveren via de website. Dit probleem is inmiddels verholpen. Voor de app-gebruikers kan het nodig zijn om eerst even uit te loggen en daarna opnieuw in te loggen.


SPORTKLEDING
Omdat de lessen voorlopig buiten op verhard terrein zonder mat gegeven worden en het nog winter is, adviseren we om te trainen in sportieve kleding en goede schoenen, aangepast aan de temperatuur en eventuele regen. Indien het weer het toelaat kunnen judoka’s over hun sportkleding een judo jas met band aantrekken i.v.m. het vastpakken.ONLINE LESSEN
Voor groepsfitness zullen we naast de mogelijkheden voor buitentraining doorgaan met een online rooster. Voor de budosporten zullen we voor de volwassenen video’s blijven posten.


Hopelijk zien we jullie snel LIVE in één van onze buitentrainingen. Wij hebben er zin in!


Sportieve groet,

Team Muilwijk