Wedstrijdagenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

zoeken


Klik HIER voor ons standaard lesrooster budosporten

klik HIER voor ons standaard lesrooster groepsfitness


Klik HIER voor het standaard lesrooster BUDOSPORT

Klik HIER voor het standaard lesrooster GROEPSFITNESS

Sportschool Muilwijk bestaat als budoschool al sinds 1948. Al zeventig jaar neemt onze sportschool een gerenommeerde plaats in de Dordtse gemeenschap in. Duizenden kinderen hebben in de afgelopen halve eeuw met veel plezier de beginselen van met name het judo op één van onze matten onder de knie gekregen. Door de jaren heen zijn er in al onze budosporten ook al behoorlijk wat zwarte banden opgeleid. Nog steeds staan er wekelijks ontzettend veel budoka's te zweten op de mat. Bent u ook nieuwsgierig naar onze sporten en wilt u of uw zoon/dochter graag eens meedoen met een gratis proefles? Dat kan!

Wij bieden op dit moment de volgende budo lessen aan:

Kijk in ons lesrooster voor een locatie, dag en tijdstip wat u schikt en neem deel aan een gratis proefles! U hoeft zich niet vooraf aan te melden, u kunt gewoon langs komen.

Tot ziens op de mat!

Michael Berens. Budo.

Akkie Muilwijk. Eigenaar van Sportschool Muilwijk. Judo, karate.

Geoffrey Berens. Budo.

Jan Muilwijk. Eigenaar van Sportschool Muilwijk. Judo.

 

Boy Muilwijk. Eigenaar van Sportschool Muilwijk. Judo, karate, jiu-jitsu, kickboxing.

Na al in een Mudo judopakje op de mat naar mijn opa Teun te hebben gekropen bij de opening van de dojo aan het van Neurenburgpad in 1983, volgde al snel mijn eerste houdgreep tijdens de judolessen van mijn moeder Els. Na 4 jaar judo ervaring ben ik er karate bij gaan beoefenen. De combinatie van judo en karate leidde me rond mijn 12e jaar tot jiu-jitsu, de oorsprong van Sportschool Muilwijk. Rond mijn 16e kwam ik in contact met het kickboksen. Zowel bij de JBN als KBN ben ik dangraad examinator in jiujitsu en karate.

Karate bleek qua wedstrijdsport het beste bij mij te passen. Na jaren met trots deel van de Nationale kernploeg te zijn geweest en Nederland op diverse EK’s en WK’s voor cadetten en junioren te hebben vertegenwoordigd, ben ik eerst als assistent Bondscoach -16, -18 en -21 jaar aan de slag gegaan. Later heb ik deze groep als Bondscoach onder mijn hoede gehad.

Naast docent bij de sportschool, het bondscoachschap en de functie van dangraad examinator ben ik ook 9 jaar actief geweest bij de gemeente Dordrecht als Talentcoach karate, combinatiefunctionaris judo en buurtsportcoach.

 

 

In ben Peter de Vogel, in 1984 begonnen met jiujitsu bij Sportschool Muilwijk onder de bezielende leiding van Teun Muilwijk. Af en toe helpen bij de les heeft er toe geleid dat ik mijn jiujitsu leraren diploma's A en B heb gehaald. Later volgden de lessen van Wim Muilwijk en nu van Boy Muilwijk. Leren blijf je van iedereen. ook als je inmiddels een 5e dan jiujitsu bezit. Binnen het jiujitsu ben ik  verder actief als lesgever op de opleiding jiujitsu leraar, verzorg districtstrainingen en neem in het district en nationaal examens af. Op dit moment voorzitter dan de districtsgradencommissie zuid-holland.
Het mooie van jiujitsu is dat het een zo veelzijdig is. Stoten, trappen, klemmen, werpen, verwurgingen, verdedigen tegen wapens etc. Er is voor iedereen wat te leren.  Ik vind het leuk om mensen hierbij te helpen om beter te worden niet alleen technisch, maar ook mentaal. Doorzettingsvermogen en respect voor elkaar zijn belangrijk binnen het jiujitsu.