Wedstrijdagenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

zoeken

 

Vanaf maart zijn wij begonnen met het aanbieden van het TKD Tigers programma op onze locatie in Stadspolders aan het Selma Lagerlöf-erf op donderdag van 16.00 uur – 16.45 uur. Inmiddels hebben de eerste ‘Tigers’ met veel plezier kennis gemaakt met de lessen onder leiding van meester Geoffrey.

TKD Tigers staat voor Total Kids Defence Tigers. Dit programma richt zich, op basis van vechtsport, op het aanleren van vaardigheden en kennis, zodat de kinderen beter leren om te gaan met gevaren in onze huidige samenleving. TKD Tigers is ontwikkeld door Engelse sport- en taekwon-do leraren, waarbij intensief werd samengewerkt met professionals uit de kinderpsychologie, kinderbescherming, kinderfitness en kinderdiëtisten. Hierdoor is het een leerzaam, leuke en verantwoord programma geworden.

Het programma is ontwikkeld voor de doelgroep van 3 tot en met 6-jarigen, omdat kinderen in deze periode hun karakter en persoonlijk voor een groot deel ontwikkelen. Deze eigenschappen behouden zij voor de rest van hun leven, waardoor het erg belangrijk is om op deze leeftijd goede normen en waarden aan te leren.

TKD Tigers plaatst kinderen elke les in een creatieve, denkbeeldige (maar veilige) wereld. Hier kunnen zij door middel van avontuur, spelletjes en rolspelen direct in contact worden gebracht met de hedendaagse gevaren van onze samenleving. Op deze manier leren de kinderen het belang van moraal en zelfstandig denken via de vijf tennets van Taekwon-do (hoffelijkheid, integriteit, doorzettingsvermogen, zelfbeheersing en onoverwinnelijke geest). Tevens wordt het wederzijds respect meegegeven.

De cursus bestaat uit de volgende onderwerpen:

  • Omgaan met vreemden en pestkoppen
  • Omgaan met brand, water en verkeer
  • Gezondheid en beweging
  • Goede en slechte geheimen
  • Samenwerken en leiderschap
  • Bewust omgaan met het milieu

Om kinderen zoveel mogelijk te motiveren kunnen zij diverse badges halen. Daarnaast zijn er ook mijlsteen badges te behalen. Deze kunnen de leerlingen halen door bepaalde opdrachten uit te voeren. Gedacht moet worden aan: eet gedurende vijf weken iedere week een nieuwe groente of het volgen van een bepaald aantal TKD Tigers lessen. Deze opdrachten worden zowel met de instructeur als met de ouder(s) thuis gedaan. Door dit unieke aspect van TKD Tigers worden ouders actief betrokken bij het programma.

TKD Tigers is geen losstaand programma, maar doordat het is ontwikkeld vanuit de basisprincipes van de vechtsport, krijgen zij de basistechnieken tijdens de Tigers lessen al aangeleerd. Hierdoor kunnen zij, na het afronden van het 2 jaar durende programma, doorstromen naar reguliere karate-, of judolessen bij Sportschool Muilwijk. Zij kunnen een voorsprong hebben op beginnende judoka’s en karateka’s die het Tigers programma niet hebben gevolgd.

Tigers is een uniek programma waarbij veel aandacht wordt besteed aan de fysieke en motorische ontwikkeling van kinderen. Ook krijgen de kinderen veel normen en waarden mee, zoals discipline, respect, beheersing, doorzettingsvermogen, omgevingsbewustzijn en omgaan met anderen. Ten slotte worden de kinderen op jonge leeftijd geleerd bewust te zijn en op een veilige manier om te gaan met gevaren in onze samenleving. U zult uw kind(eren) zich op vele gebieden zien ontwikkelen en daar zelf ook uw steentje aan bijdragen.

tigers class kids