Body&Mind is zoals de naam al zegt een les voor lichaam en geest. Bij een gezond en fit lichaam hoort ook een gezonde en sterke geest om in balans te zijn. Tijdens deze les combineren we bewegingen uit Tai Chi, Yoga en Pilates. We wisselen inspanning en ontspanning af en dat doen we zo veel mogelijk in de flow van de muziek. Hierbij staat ademhaling centraal. We bouwen de intensiteit in de les op, waarna we toewerken naar een korte meditatie aan het einde van de les.

Hieronder een opsomming van welke elementen in je les terug komen:

-Kracht: oefeningen voor de spieren die een goede lichaamshouding neerzetten en behouden .

-Balans: oefeningen die je evenwicht verbeteren.

-Flexibiliteit: oefeningen waardoor je soepeler wordt.

-Oefeningen die stress/spanningen verminderen of voorkomen.

-Focus op aandacht en bewustzijn: Door actief je aandacht te leren richten en je bewuster te zijn van wat je doet, denkt en voelt, werken oefeningen intenser door in je lichaam. Ook creëer je hiermee voor je zelf een grote mate van lichamelijke en geestelijke controle en kalmte. Deze mindset vind je ook terug in onze budosporten. Daarom is deze les een absolute aanrader voor zowel budo-sporters als groepsles-sporters! Iedereen is gebaat bij de voordelen die deze les je biedt. Een sterker lichaam dat beter in balans is helpt namelijk ook om onder andere rug- en gewrichtsklachten te voorkomen. De les is aan te passen op je eigen niveau met oefeningen voor beginners, maar ook oefeningen voor gevorderden. Na deze les voel je je voldaan van het harde werken en toch helemaal zen!

Wat heb je nodig?

Tijdens de les werken we op blote voeten op de judomat. Kies kleding waarin je je makkelijk kunt bewegen. Je mag een handdoek of zelfs een yogamat meenemen. Neem ook iets warms mee, bijvoorbeeld een vestje en/of warme sokken omdat we kunnen afkoelen tijdens de eindmeditatie.

Wanneer kom jij een proefles bij ons mee doen? Aanmelden is niet nodig!

Lestijd:

Zaterdag 11:00-12:00