Wedstrijdagenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

 

Jiu-jitsu is een Japanse vechtkunst. Eind jaren 40 is jiu-jitsu in Nederland en de rest van Europa tot grote ontwikkeling gekomen. De technieken in het jiu-jitsu stellen de beoefenaar in staat om een sterkere tegenstander te overwinnen. Dit is één van de redenen waarom het jiu-jitsu ook uitermate geschikt is voor dames. Daarbij mag de jiu-jitsuka gebruik maken van verschillende technieken die niet bij het judo ingezet mogen worden, zoals stoot- en traptechnieken. Een jiu-jitsuka beschikt ook over meer klemtechnieken dan de judoka.

Het jiu-jitsu kan zowel op recreatief niveau als op wedstrijdniveau worden beoefend. Er zijn twee wedstrijdsystemen. Bij het ‘duo system’ laat een jiu-jitsuka met een eigen partner verschillende technieken zien. Een deskundige jury vergelijkt de uitvoering met die van de tegenstander en bepaalt welk duo het hoogste aantal punten verdient. Bij het ‘fighting system’ gaan de jiu-jitsuka’s in een wedstrijd een echte confrontatie niet uit de weg. Goed uitgevoerde technieken leveren punten op die uiteindelijk tot de overwinning leiden.

Vanaf 16 jaar kun je bij ons terecht voor het volgen van lessen in jiu-jitsu. Sportschool Muilwijk biedt het totaalprogramma jiu-jitsu: examens, wedstrijden, maar ook als recreatiesport of voor de conditie. Sportschool Muilwijk is aangesloten bij de JBN (Judo Bond Nederland), waar het jiu-jitsu onder valt. De lessen worden verzorgd door gediplomeerde leerkrachten.

Leden van Sportschool Muilwijk doen regelmatig mee met dan-examens, wedstrijden, districtstrainingen en zelfs strandtrainingen. Doe een keer een gratis proefles mee met deze veelzijdige budosport!
Kledingtip voor een proefles: lange sportkleding!