Wedstrijdagenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

 Sportschool Muilwijk beoefent het Wado ryu karate. Wado betekent weg van de vrede en karate betekent lege hand. Dit betekent dat Wado ryu karate een krijgskunst is waarbij zonder wapens wordt getraind (wel wordt er geoefend op verdedigingen tegen gewapende aanvallen). Het Wado ryu karate is naast het Shotokan, Kyokushinkai en de Goju ryu één van de meest beoefende karatestijlen.

De bedoeling van het karate is het toedienen van gerichte stoten en trappen naar gevoelige delen van het lichaam van de tegenstander en het vermijden van dergelijke treffers door aanvallen van de tegenstander te ontwijken en/of te blokkeren. Bij Wado ryu karate wordt geleerd om technieken tot vlak voor het doel uit te voeren. Karate is een krijgskunst waarbij in eerste instantie de nadruk ligt op arm en beentechnieken als stoten, slagen, trappen en blokkeringen, allen uitgevoerd in een goede houding. Later komt daar o.a. het werpen, balansverstoren en controleren bij.

U kunt bij ons alle facetten van het karate beoefenen. U kunt meedoen aan examens en wedstrijden, maar u kunt de sport bijvoorbeeld ook uitsluitend als recreatiesport beoefenen. Wij geven karatelessen voor jeugd vanaf 6 jaar en volwassenen. Onze sportschool is aangesloten bij de Karate Bond Nederland. De lessen worden verzorgd door gediplomeerde leerkrachten.
Voor een gratis proefles: lange sportkleding!

karate 11