Wedstrijdagenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

 Judo is een sport voor iedereen. Duizenden judoka’s beoefenen deze sport met veel enthousiasme. Veel judoka’s zijn actief in de wedstrijdsport. Zij trachten elkaar met een judoworp op de mat te werpen of hun tegenstander met behulp van een grondtechniek te verslaan. Daarnaast is judo een Olympische wedstrijdsport. Wie kent onze gouden medaillewinnaars Mark Huizinga, Anton Geesink en Wim Ruska niet?

Judo werd door Jigoro Kano (1860-1938) ontwikkeld vanuit de traditionele Japanse vechtkunst jiu-jitsu. Voor de pedagoog Kano was judo niet zomaar een sport. Hij beschouwde het vooral als een opvoedkundige methode. Door judo leer je om te gaan met agressie. Judo is bovendien beschaafd. Zonder je tegenstander te blesseren, leer je hem of haar te overmeesteren. Een van de belangrijkste uitspraken van Jigoro Kano luidt: “Judo kun je alleen maar leren door het te doen!”

Judo is een sport voor jong en oud. Al vanaf 4 jarige leeftijd is het mogelijk de judosport bij onze sportschool te beoefenen. Voor de jongste leeftijdsgroep wordt spelenderwijs opgebouwd naar het ‘echte’ judo. Dat judo een van de gezondste sporten is, blijkt wel uit het feit dat veel kinderen de judosport op doktersadvies gaan beoefenen, o.a. voor meer zelfvertrouwen en lichamelijk contact met anderen.

U kunt bij ons alle facetten van het judo beoefenen. U kunt meedoen aan examens en wedstrijden, maar u kunt de sport bijvoorbeeld ook uitsluitend als recreatiesport beoefenen. Sportschool Muilwijk is aangesloten bij de JBN (Judo Bond Nederland).

Zin in een proefles: lange sportkleding!